BASINIMIZIN ÇOK DEĞERLİ TEMSİLCİLERİ AZİZ MİSAFİRLER,
HAK BİR ÇALIŞAN VE EMEKLİLER DERNEĞİMİZİN DEĞERLİ YÖNETİCİLERİ HOŞ GELDİNİZ SEFALAR GETİRDİNİZ.
HAK BİR ÇALIŞAN VE EMEKLİLER DERNEĞİMİZİN DEĞERLİ YÖNETİCİLERİ HOŞ GELDİNİZ SEFALAR GETİRDİNİZ. 24 TEMMUZ GAZETECİLER GÜNÜ VE BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN. BU SEBEPLE BASIN MENSUPLARIMIZI VE GAZETECİ KARDEŞLERİMİ TEBRİK EDİYORUM.
BU GÜNKÜ BASIN TOPLANTIMIZ DA :
ÖNCELİKLE BASINIMIZLA TANIŞMAK ,
DERNEĞİMİZİN KURUCULARINI TANITMAK,
DERNEĞİMİZİN AMAÇLARI HAKKINDA KISA AÇIKLAMA YAPMAK.
DEVAM EDECEK SÜREÇTE DE 16.500 000 EMEKLİMİZİN BÜYÜK BİR KISMININ AÇLIK SINIRININ ALTINDA Kİ BİR GELİRLE YAŞAMAYA MAHKUM EDİLMESİNDEN DOĞAN BUNALIMLAR SEBEBİ İLE EMEKLİLERİMİZİM YAŞADIĞI BU HAYATIN BU ZORLUKLARLA SÜRDÜRÜLEMEYECEĞİ ,ALINMASI GEREKEN TEDBİRLERİN NELER OLDUĞUNU KONUŞMAK İÇİN TOPLANMIŞ BULUNMAKTAYIZ.
MUSTAFA TAŞCI KİMDİR ?
ÖZGEÇMİŞ
1949 yılında Nevşehir’de doğdum. Nevşehir Kız İlk Öğretmen Okulundan 1968 yılında mezun oldu. Nevşehir’de 5 yıl, Konya’da 2 yıl öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptım. 1974 yılında girdiğim Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji Bölümünden 1977 yılında mezun oldu.
Üniversite Öğrenciliği sırasında; Adalet Bakanlığında Cezaevleri Ahlak Öğretmenliği, Çalışma Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğü Bayındırlık Bakanlığında İdari İşler ve Personel Müdürlüğü görevlerinde bulundum.
1976 yılında Bayındırlık Bakanlığında (ÖZ YAPI SEN) Öz-Yapı Yol İnşaat İşçileri Sendikası nı kurdum. Aynı yıl Hak-İş Konfederasyonunun kuruluş çalışmalarına kattım. 22 Ekim 1976 tarihinde kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Hak-İş Konfederasyonuna Genel Başkan oldum.1980 yılına kadar bu görevi sürdürdüm.
1980 yılında Kenan Evren’in kurduğu İhtilal hükümeti tarafından Hak İş Genel Başkanlığı yaptığım için ,atanmam gereken İlk öğretim Müfettişliği görevine başlatılmadım. Bundan dolayı 1980 -84 yılları arasında Samsun’da Kırtasiye mağazası ve matbaa kurarak ticaret yapmak zorunda kaldım. Aynı zamanda, Samsun İlinde günlük Halkın sesi gazetesini 4 yıl çıkardım.
1984 yılında Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler'e danışman oldum. Bir yıl sonra Samsun iline İlköğretim Müfettişliği görevine başladım. 1990 yılında Şırnak İline Teftiş Kurulu Başkanı olarak atandım. Şırnak ili Milli Eğitim Müdürlüğü görevini 11 ay vekâleten yürüttüm.
1991 yılı Milletvekili Genel Seçimlerinde Nevşehir ilinde Milletvekili adayı adayı olduö. Prf. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın isteği üzerine temayül yoklamasına katılmayarak Mehmet Elkatmış lehine adaylıktan çekildim
Tekrar memuriyete dönmedim. Merve Madencilik Limited Şirketini kurdum. 1994 yılında Üsküdar Belediyesine, 1995 yılında Beyoğlu, Sarıyer, Samandıra ve Sultanbeyli Belediyelerine kömür tanzim satış istasyonları kurdum. 1996 yılında adı geçen belediyeler adına 'Sibirya'dan Eve Teslim Kömür' kampanyası düzenledim. Bu kampanya sürecinde İstanbul Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanımızın Hava kirliliğini önlemek için aldığı karar sebebi ile 4 milyon dolar para kaybettim. Ancak itibarımı kaybetmemek için Tüm mal varlığımı feda ederek , Belediyeler için kurduğum kömür tanziminde satılmış olan 120.000 ton Sibirya kömürünü 6 ay boyunca hiç fiyat değiştirmeden müşterilerimize teslim ettim.
1996 yılında İSKİ'den Podima (Arıtma tesislerinde kullanılan silis kum) Kumu üretimi için girdiğim ihaleyi kazandım, 17 Ağustos 1999 Marmara depremine kadar Lüleburgaz'da ("Podima ) Su arıtma Kumu" üretimi yaptım..
1999'dan 2005 yılına kadar reınbow su arıtma cihazlarını 40 kişilik bir ekiple 5 yıl satışını yaptım. 2005 yılında Kültür Bakanı Atilla Koç'a danışman oldum. 2006 yılında 11 ayda Çeliktepe Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesini kurdum. 2007-2012 yılları arasında Bursa Valisi Şahabettin Harput’a Kalite, Kültür ve Eğitim Danışmanı oldum. . 2012 yılında Bursa Valiliğinde Vali danışmanı iken yaş haddinden emekli oldum.
Emekli olduktan sonra 2012-2016 yılları arasında Almanya, Bulgaristan ve Romanya'daki Türk Okullarına Eğitim Danışmanlığı yaptım. 15 temmuz 2016 fetö darbesini öğrenince 16 temmuzda yurda döndüm. Bu tarihten sonra Pendik , Kadıköy ve Kaynarca da anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi yapan kurslar açtım.
Kovit 19 Pandemi sürecinde kurslarımızın kapanmasına sebep oldu. 04 Eylül 2023 tarihinde bütün kursları kapatarak bu adreste Hak-Bir Çalışan ve Emekliler Derneğini kurduk. Bu Derneğin Kurucu Genel Başkanı oldum.
19 Ekim 2023 tarihinde yapılan ilk Olağan Genel Kurul’da tekrar Genel Başkan seçilerek göreve devam ediyoruz.
ADI SOYADI
GÖREVİ
Öğrenim Durumu
İKAMET ETTİĞİ İL
Mustafa Taşcı
Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi
Hak-İş Konfederasyonu
Kurucu Genel Başkanı
Lisans
İstanbul
Abdullah Sertkaya
YİH Genel Müdür Yardımcısı
TBMM Kalite Koordinatörü
AB Kalite Baş Tetkikçi
AB Uluslararası İlişkiler Uzmanı
TİHEK Kurucu Başkan Yardımcısı
Yüksek Lisans Doktora
Ankara
Prof. Naki Erdemir
Akademisyen
Hak ve Kardeşlik Hareketi Genel Başkanı
Profesör
Van
Mustafa Şişman
Hak-İş İstanbul İl Başkanı
Hizmet-İş 5 No’lu Şube Başkanı
Yüksek Lisans
İstanbul
İsmail Sağır
Eğitimci
Okul Müdürü
Lisans
İstanbul
Yaşar Yel
Hak-İş Hizmet-İş Bursa İl Başkanı
Lisans
Bursa
Recai Nurhan
Yavuz
Milli Eğitim Müfettişi
Milli Eğitim Müdürü
Lisans
Ankara
Mustafa Bülbül
Akademisyen, Film Yapımcısı, Yönetmen
Doçent
İstanbul
Yılmaz Bayat
Elektrik Mühendisi Üsküdar Belediye Başkanı
Lisans
İstanbul
Zekeriya İyilik
Matbaacı
Yazar, Düşünür
Lise
İstanbul
11
Osman Yazıcı
İşletmeci
Lise
Ankara
12
Abdurrahim
Barın
Ulaş-İş Sendikası Başkanı
Askeri Lise
İstanbul
13
Cafer Odabaş
Pendik Kaymakamı
Lisans
İstanbul
14
Eyüphan Kaya
Kimya Öğretmeni
Lisans
Diyarbakır
15
Ramazan Marsak
Proje Koordinatörü
Lisans
İstanbul
16
Dr. Mustafa Erdoğan Sürat
Bilim Adamı
Doktor
Doktora
Ankara
17
Nezih Yıldırım
Necmettin Erbakan Dönemi Başbakanlık Basın ve Halka İlişkiler Müdürü
Lisans
Ankara
18
Mehmet Naci Şavata
Hak-İş Kurucu Üyesi,
Malatya Belediye Başkanı, Malatya İl Genel Meclisi Başkanı,
1978 Malatyaspor Başkanı
Lisans
Malatya
19
Ahmet Sürücü
Emekli Asker
Lise
Malatya
20
Muzaffer Kala
Sendika Başkanı
Doktora
İstanbul
21
Osman Yüce
SGK Risk Yönetimi ve Proje Daire Başkanı
Lisans
Ankara
22
Müesser İsabetli
Kadıköy İntaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü
Yüksek Lisans
İstanbul
23
Sinan Gül
Gazeteci
Akit ve Milli Gazete Temsilcisi
Lise
Aydın
24
Bensu Söylemez
Usta Öğretici
Lisans
İstanbul
25
Serpil Saraç
Sosyal Bilgiler Öğretmeni
Lisans
İstanbul
26
Mehmet Altuntaş
TİHEK Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi
Yüksek Lisans
Ankara
27
Abdurrahim Temel
Araştırmacı Yazar
Temel Strateji Araştırma Merkezi Başkanı
Lisans
Ankara
28
Ahmet Yoldaş
Emekli PTT Müdürü
Lisans
Diyarbakır
29
Handan Karataş
Elbirliği Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı
Lisans
Şanlıurfa
30
Gülsüm Yılmaz
Proje Danışmanlığı
Lisans
Konya
31
Hüsnü Kaymaz
Ankara Sosyal Hizmetler
İl Müdürü
Emekli Memur-Sen
Genel Sekreteri
Lisans
Ankara
32
Derya Yılmaz
Eğitimci, Çocuk Gelişimci
81 İl Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Kadın Kolları Genel Başkanı
Lisans
İstanbul
33
Kazım Sezen
Maltepe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kurucu Başhekimi
Doktora
Ankara
34
İsmail Er Bacak
Eğitimci
STK Yöneticisi
İstanbul Adalet Komisyonu Arapça Tercümanlığı
Lisans
İstanbul
35
Süleyman Pergel
Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı
Lisans
İstanbul
36
İsa Çifci
Mali Müşavir
Lisans
İstanbul
37
Fatma Gültekin
Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanı
Lise
İstanbul
38
Nurten Canbaşoğlu
Bolu Memur-Sen İl Teşkilatı Kurucu Başkanı
Yüksek Lisans
Bolu
39
Engin Gültekin
Sosyolog
Yüksek Lisans
Erzurum
40
Doktor İbrahim Özcan
İlahiyatçı, Öğretim Üyesi
Doktora
Ankara
41
İzzet Çakmak
Sosyolog
Doktora
Ankara
42
Ali Rıza Bilgin
Serbest Ticaret
Büyük Birlik Partisi Ümraniye İlçe Başkanı
Lisans
İstanbul
Çalışanların emekli olacakları güne kadar karşılaştığı sorunların çözümünde, Emekli olduktan sonra da maaş artışlarının yetersizliği sebebiyle karşılaştığı problemlerini daha kolay çözebilmek için teşkilatlanma hakkını kullanması gerektiği inancından doğan derneğimiz ;
Çalışan ve emeklilerin et ve tırnak gibi birbirinden ayrılamaz olduklarını kabul ederek, çalışmayla başlayan ve emeklilik sonrası hayatını devam ettirecek olan bütün emeklilerin , özellikle yaşlılık döneminde hak ettiği hürmeti görmesi sosyal ve ekonomik hayat standartlarına uygun yaşaması , çalışan ve emeklilerimiz arasında kuşaklararası yardımlaşma ve dayanışmayı esas alan itibarlı bir köprü kurması önemli amaçlarımızdandır.
MADDE 7- Bahse konu gayenin gerçekleştirilmesi için Dernek, aşağıdaki faaliyetleri ifa eder:
1. Çalışan- ve emekli yaşam kalitesinin sağlanması için, ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte yenilikçi politikaların, ürünlerin ve hizmetlerin geliştirilmesi ,
aktif yaşlanmanın sağlanmasına fırsat tanıyan yaklaşımlarından özellikle emekli ve yaşlanan nüfusun ekonomik ve sosyal faaliyetlere dahil edilmesi için araştırmalar yapmak, Raporlar hazırlamak, kamu, özel ve gönüllü kuruluşlarla iş birliği yapmak,
2. Üyelerin kişisel gelişimi ve akredite edilmesi için “Sivil Toplum Bilinci Katılım Belgesi”, “Kişisel Gelişim Katılım Belgesi”, “Gönüllü Hizmet Verenler Katılım Belgesi” ve “Kalite Bilinçlendirme Katılım Belgesi” programları düzenlemek,
3. Yurtiçi ve yurtdışı emekli sosyal güvenlik kuruluşlarıyla işbirliği yapmak, sözleşme ve yasa gereğince yönetiminde temsilciler bulundurmak,
4. Ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapmak.
5. Dernek kendi faaliyetleri alanında araştırma, dergi, bülten, kitapçık, gazete, internet gazetesi, twiter, whatsupp bülteni veya benzeri yayınlar, kitap, seri broşür, afiş gibi toplumu bilgilendirici, yazılı ve görsel basın yayın faaliyetlerinde bulunmak.